Bumerang - Yazarkafe
Yeni Hükumetin Ekonomi Politikası - Basit Ekonomi

Yeni Hükumetin Ekonomi Politikası

Türkiye Cumhuriyeti Tarihinin 65. Hükumeti dün itibari ile onaylanmış oldu. Yeni hükumetin bir çok sözü var. Biz sadece Ekonomi alanındaki sözlerini ve bunların etkilerini inceleyeceğiz.

Dün akşam itibari ile Dolar 2.94 e kadar geriledi. Doları soğutabilmek için çifte darbe uygulandı. Dünkü yazımda da bahsettiğim gibi eldeki hamleler yapılmış oldu. Bunun devamı için Hükumetin planlarının açıklanması önemliydi. Hükumet bu konudaki planlarını açıkladı. Bir kaç madde dışında ekonomik yeniliklere değinilmedi.
Öncelikle Cari açık konusunda dış ticarete değinilmesi güzel bir durumdu. Dış ticaretimizin kalitesinin artması gerekli. Bunun için de Üretim teknolojilerimizin artması gerekli. Yeni başbakanımız bu sözünü vermiş bulunuyor. "Yüksek teknolojik değeri olan katma değerli ürünlere öncelik vereceğiz" sözünden bu anlaşılıyor.
Ayrıca Kamu alt yapı harcamaları için de bu yatırımların özel sektör ihtiyaçlarına yönelik olacağını bizlere bildirdi. Kısacası şu an ekonominin ihtiyaçlarını görülmüş. Çünkü ekonomimizde rakamsal bir büyüme olsa da ideal bir büyüme yok. Bunun için devletin verdiği genç girişimci hibe ve faizsiz krediler, iş bulan gence vergi muafiyeti gibi politikalar uygulanmaya çalışılıyor. Bunların faydasını veya gerçekliğini önümüzdeki yıllarda göreceğiz.
Türkiye'yi zor bir yaz bekliyor. Yatırımlar kısılmış durumda. Son siyasi durumun düzelmesi biraz yüreklere su serpti. Fakat dünya genelinde bir huzursuzluk söz konusu. Amerika'da seçim çekişmeleri iyice kızışmakta. Diğer bir taraftan Avrupa Birliği ile henüz hiç bir konuda mutabakata varılmamış durumda. Gazeteler ve medya organları ise açık ve seçik bir şekilde niteliksiz haberler ile halkı oyalıyorlar. 
Google Plus ile Paylaş

Kısaca: Tartar

Panelde şablon düzenle deyip, bu satırı aratarak buraya kısaca hakkımda yazısı yazabilirsiniz.
    BLOGGER YORUMLARI
    FACEBOOK YORUMLARI

0 yorum:

Yorum Gönder