Bumerang - Yazarkafe
Emma Watson ve Panama - Basit Ekonomi

Emma Watson ve Panama

Harry Potter serisi ile yıldızı parlamış güzel oyuncu Emma Watson, Panama belgelerinde adının geçmesi sonucu hayranlarını hayal kırıklığına uğratmış durumda. Kadın eşitliği, adalet ve sosyal konularda gayet hassas olan Emma Watson'ın Panama belgelerinde neden geçtiği ise gerçekten merak edilen bir soru.
Peki işin aslı ne?
Off-shore hesap bugünlerde çok duymaya başladığımız bir terim. Off-Shore hesap daha öncede açıkladığım gibi Sınır ötesi hesaplar olarak düşünebileceğiniz, muktedir kişilerin paralarını gizlilik altında yürütebildiği hesaplar. Bir nevi bizim içinde yaşadığımız denizin büyük balıklarının uyuduğu mağaralar. Bu hesaplarda servetli kişiler gizlilik içinde yatırımlarını sürdürebiliyorlar.
Gel gelelim bizim güzel yıldızımızın Falling Leaves adında bir şirkette ortaklığı var. Emma Watson'ın sözcüsü bu konu hakkında "Bir çok yüksek gelirli iş insanı gibi Emma Watson'ın da Off-Shore bir hesabı var. Ama bundan ne bir gelir ne de bir vergi avantajı elde ediyor. Onun tek kullanma sebebi gizlilik. İngiliz firmalar yatırımcılarının detaylarını açıklama hakkına sahipler. Bu yüzden kendisi Off-Shore bankacılığı tercih etti." şeklinde konuştu.
Google Plus ile Paylaş

Kısaca: Tartar

Panelde şablon düzenle deyip, bu satırı aratarak buraya kısaca hakkımda yazısı yazabilirsiniz.
    BLOGGER YORUMLARI
    FACEBOOK YORUMLARI

0 yorum:

Yorum Gönder