Bumerang - Yazarkafe
24 Mayıs Dolar Düşer mi? - Basit Ekonomi

24 Mayıs Dolar Düşer mi?

Uzun zamandır gerçekleşecek mi diye merak ettiğimiz olay gerçekleşti. Bugün dolar 3 tl ye yükseldi.Şu an 3 ve 2,99 arasında gidip geliyor.
Peki dolar düşer mi? Bu sınırdan sonra düşeceğini beklemek bizim alışmış olduğumuz bir durum. Çünkü Dolar ne zaman 3 tl yi geçse Merkez bankasının müdahalesi ile indirildi.Şimdi de böyle bir müdahale bekleniyor. Peki işe yarayacak mı?
Merkez Bankası Türkiye piyasası içinde yapacağını yapacak. Fakat FED in Haziran toplantısındaki kararını duymadan bir şey diyemeyiz. Çünkü FED in faizleri yükseltmesi bekleniyor. Bu beklenti doları 3 tabanında tutup yükselmesini sağlayabilir.
Eğer öyle olursa uzun bir süre doları 3 sınırından alır satarız.
Bir zamanlar Dolar 1.95 ti. Bunu hatırlayanlarımız olacaktır. 2 sınırını geçmesin diye Merkez Bankası müdahalede bulunuyordu. Şimdi ise 3 e gelmiş durumda. Aslında bu durumdan çıkarabileceğimiz tek bir şey var. Balon bir ekonomide yaşıyoruz. Maalesef aslında zayıf bir ekonomimiz var. İhracatımız yetersiz. Sadece İnşaat sektörü ile yürümüyor bir ekonomi. Kaldı ki sadece 1 sektör ile hiç bir ekonomi ayakta kalamaz.
Türkiye ekonomisinin acilen yeni üretim teknolojilerine ve yeni sektörlerde ilerlemelere ihtiyacımız var.

Google Plus ile Paylaş

Kısaca: Tartar

Panelde şablon düzenle deyip, bu satırı aratarak buraya kısaca hakkımda yazısı yazabilirsiniz.
    BLOGGER YORUMLARI
    FACEBOOK YORUMLARI

0 yorum:

Yorum Gönder