Bumerang - Yazarkafe
Dolar daha yükselir mi? Evet yükselir!! - Basit Ekonomi

Dolar daha yükselir mi? Evet yükselir!!

Tekrar Merhaba Herkese,

Dün gerçekleşen genel kurul toplantısı sonrasında doların ani fırlayışı kimilerine şans kimilerine de kaçmış bir fırsat oldu. Şu anda elinde doları olan herkesin tek bir sorusu var: "Daha fazla yükselir mi yoksa hemen satayım mı?". Aslına bakarsanız resme geniş baktığımız
da Dolar 5 senedir yükseliyor. Ayrıca şu an yılın ilk yarısında olmamız sebebi ile bir şey görmüş değiliz.

Doların son zamanlardaki düşüşünün ana nedeni Asya borsalarında ki çökme idi. Çinin hızlı çıkışı sonrası bir anda durulması akıllara hızlı giden atı getiriyor gerçekten.
Bu Asya borsalarının hareketi sonucu FED faiz yükseltmedi. Yükseltmesine sebep olacak tek şey de yüksek bir işsizlik oranı ile karşılaşması. Amerika'da şu an işsizlik gerçekten artmış durumda. Aslına bakarsanız FED te faiz arttırmak zorunda kalacak.

Şu an görünen o ki Dolar yılın ikinci yarısında yanı Haziran sonrası gerçekten artacak. FED kararları sonrası dolar düşüşlerinden faydalananlar şimdi hasılatını topluyor.
Diğer bir durum da Amerka'daki seçimler. Amerika seçimleri istikrarsız bir ortam sergilese de aslında Haziran ayından sonra her şeyi daha açık görmeye başlayacağız. Obamanın bile Hillary Clintona desteği olduğunu söylemesi, Ted Cruz'un Cumhuriyetçi partiden çekilerek adaylığı şımarık bir zengin çocuğu gibi gezen Donald Trump'a bırakması zaten Dolar da bir istikrar sağlayacaktır diye düşünüyorum.

Saygılar
Google Plus ile Paylaş

Kısaca: Tartar

Panelde şablon düzenle deyip, bu satırı aratarak buraya kısaca hakkımda yazısı yazabilirsiniz.
    BLOGGER YORUMLARI
    FACEBOOK YORUMLARI

0 yorum:

Yorum Gönder