Bumerang - Yazarkafe
2016 Yazı için ekonomi tahminleri - Basit Ekonomi

2016 Yazı için ekonomi tahminleri

Dünya an itibari ile orta ölçekli firmalar için daralmış bir ekonomiye sahip. Pazarlar zor ve sadece büyük firmaların ayakta durabileceği pazarlar. Gelişen teknoloji sayesinde yeni pazarlar ve yan pazarlar açılıyor tabi. Fakat bu yüzyıl savaşlar, işgaller ve devrimler ile başladı. Türkiye de ne yazık ki bunların tam ortasında yer alıyor.
Dış ticarette büyük bir pazar daralması yaşadık bu sene. Yunanistan'ın ekonomik krizi, İŞİD vb. gruplar yüzünden zorlaşmış ticaret yolları, Azerbaycan Dolar devalüasyonu, Rusya Krizi vb.
Bunların bir kısmının etkileri artık geçmiş olsa da bir kısmının etkileri daha yeni başlıyor. Fakat güzel şeyler yok mu? Evet var. Arap yatırımcı Türkiye'de gayrimenkul alıyor. İranlı yatırımcılar Türk şirketler ile işbirliğine gidiyor. Bir teraziye koysak, Türkiye için şu an kıtı kıtına diyebiliriz.
Dolar dün öğle sularında 3.00 tl yi geçti. Haziran da FED in faiz yükseltme kararı bekleniyor. 3 kezdir faizi erteleyen FED dördüncü kez de erteleyecek mi? Bu 3 erteleme kimlerin işine yaradı; Altın yatırımcısının işine yaradı. George Soros ve Eton Park Capital Management yatırımcıları altına yönlendiriyor. Çünkü 3 yılın ardından gelen bir yükseliş var şu an Altında.
Amerika seçimlerinde tüm dünyayı büyük bir tehlike bekliyor. O da Donald Trump. Ne yazık ki bu bekleyiş yaz sonuna kadar devam edecek. Bu Türkiye'de yaşanan dalgalanmanın aynısının Amerika'da da yaşanması demek. Bu dalgalanma Dominant ekonomide olması sebebi ile piyasaları biraz rahatlatabilir. Fakat Trump'ın popülaritesinin artması Doları yükseltecektir diye düşünüyorum.
Gelelim bu yaz bizi neler bekliyor. Piyasalarda güvensizlik sürüyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu yerine Binali Yıldırımın geleceğinin açıklanması bile piyasaları rahatlatmadı. Dolar hala daha 3'ü zorluyor. Görünen o ki istikrarlı bir düşüşün ardından istikrarlı bir yükseliş ile 3'ü geçecek. Bu nedenle bu yaz sıcak geçeceği gibi piyasalar açısından kurak da geçecek. Altının yaz sonuna kadar düşmesini bekleyemeyiz. Kaldı ki Altın yazı sever. Altının tekrar düşüşü ancak Eylül-Ekim ayını bulur. Bu yaz likidite büyük bir sorun olacak gibi gözüküyor. Yeni kabine değişiklikleri ile de yeni bir sayfa açılacak. Umarız hepimiz için hayırlı kararlar alınır.
Google Plus ile Paylaş

Kısaca: Tartar

Panelde şablon düzenle deyip, bu satırı aratarak buraya kısaca hakkımda yazısı yazabilirsiniz.
    BLOGGER YORUMLARI
    FACEBOOK YORUMLARI

0 yorum:

Yorum Gönder