Bumerang - Yazarkafe
Milliyetçi Hareket Partisi'ni neler bekliyor? - Basit Ekonomi

Milliyetçi Hareket Partisi'ni neler bekliyor?

Milliyetçi Hareket Partisi şu aralar büyük bir değişikliğin eşiğinde. Prof. Dr. Devlet Bahçeli ve Milliyetçi Hareket Partisi genel tüzüğü başta bu değişimi engelleyecek gibi görünüyordu. Fakat değişimin önünde hiçbir şey duramıyor. Sinan Oğan, Meral Akşener ve Koray Aydın'dan sonra bu değişim isteğine Ümit Özdağ'da katılmıştı. MHP Genel Kurulu bu dört ismi tasfiye için çok çalıştı fakat tasfiye işlemi Yargıtay kararının önüne geçemedi. Şimdilerde Milliyetçi hareket partisi olağanüstü kongresinin 15 Mayısta tamamlanacağı konuşuluyor. Bu değişimde halkın iki gözde tercihi var. Biri Sinan Oğan, diğeri de Meral Akşener. İkisi de bana göre iki zıt kutup şeklinde Milliyetçi Hareket Partisini kalkındıracak liderler. Öncelikle Sinan Oğan'ı inceleyelim. 24 Dönem Iğdır milletvekili... Kendisi Marmara üniversitesi İİBF mezunu. Aslen Azerbaycan türkü. Azerbaycan Üniversitelerinde eğitim görevliliği yapıyor. Kendisi, başkanlığında Büyük Birlik Partisine de kucak açacaklarını söyledi. Etrafına kitle toplayabilen ve aktif bir insan. Turana da gerçekten inanan biri.
Ve Meral Akşener... 25. dönem Kocaeli milletvekili. Marmara Üniversitesi Sosyal Bilgiler fakültesinde Doktorasını tamamladı. Kendisi TBMM başkan vekilliği ve İçişleri bakanlığı görevlerini layığı ile yapmış biri. İngilizlerin Iron Lady (Demir Leydi) Margeret Thatcher benzetmesine uyan biri.
Bu iki aday ile MHP iki yandan çekiliyor denebilir. Meral Akşener'in MHP ye çok başka bir tarz getireceği kesin. Kendisi MHP nin sert yanını yumuşatıp bir Devlet Ana tiplemesi yaratacak gibi gözüküyor. Sinan Oğan ise daha sert ve Turancı bir politika izleyecek gibi. Şu anda gözler 15 Mayıstaki seçimlere çevrilmiş gibi. Fakat karar ne olursa olsun MHP'nin bu köklü değişimi faydalı olacak gibi. Darısı CHP'nin de başına... 
Google Plus ile Paylaş

Kısaca: Tartar

Panelde şablon düzenle deyip, bu satırı aratarak buraya kısaca hakkımda yazısı yazabilirsiniz.
    BLOGGER YORUMLARI
    FACEBOOK YORUMLARI

0 yorum:

Yorum Gönder