Bumerang - Yazarkafe
Dolar şimdi ne olacak? - Basit Ekonomi

Dolar şimdi ne olacak?

Öncelikle söylemem gerekir ki burada yazdıklarım tamamen kendi yatırımlarımda uyguladığım politika ve düşüncelerdir.
Ben sadece "öyle de olabilir böyle de olabilir. Her şey olabilir!" diyerek bizi belirsizliğe bırakan finans ve ekonomi yazılarına.
Elbette ki ne olacağını kimse bilemez. Ama bizi bilgilendirmeyi görev edinmiş bu tür yayınların da dansöz gibi kıvırması hoş değil. Sanki ortada bir sır varda bizden saklanıyor gibi.
Dün Başbakan Davutoğlu'nun 22 Mayıs'taki kongrede aday olmayacağını söylemesi ile doların biraz ateşi alındı. Hatta bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan ve
MB başkanı Çetinkaya'nın görüşmesi de doları hafifletecek gibi gözüküyor. Fakat unutmamalıyız ki önümüzde çok açık bir durum var gözümüzen kaçan. Farkındaysanız Davutoğlu bir nevi istifa etti. Bizi bir belirsizlik bekliyor gibi. Bu tür durumlar dış yatırımcıyı tedirgin eder. Bu yüzden doların yine yükseleceğini düşünüyorum. Şu an doların ani yükselişinden yararlanıp elindekini bozduran insanlar yüzünden bir düşüş var. Fakat asıl dolar yatırımcısı şu an bekliyor. Daha büyük bir sıçrama kapıda. Ayrıca önceki yazımda da dediğim gibi şu an yılın ilk yarısındayız. İkinci yarısında bizi önce bir Genel Kongre kararı sonrasında da bir FED kararı bekliyor. Bunların sonucuna bir de bu sene beklenen Turizm açığını koyarsak; Doların asıl sıçrayışının Ağustos ve Eylül gibi olacağını bekliyorum.

Sonuç olarak Doların asıl getirisi önümüzdeki aylarda uzun vadede ortaya çıkacak gibi. Eğer bu rakamlarda biraz daha seyrederse Dolar önümüzdeki aylarda hep yükseliş eğiliminde devam edecek.

Sorularınız için yorum bırakabilirsiniz.
Ayrıca fikirlerinizi de duymaktan zevk alırım. 
Google Plus ile Paylaş

Kısaca: Tartar

Panelde şablon düzenle deyip, bu satırı aratarak buraya kısaca hakkımda yazısı yazabilirsiniz.
    BLOGGER YORUMLARI
    FACEBOOK YORUMLARI

0 yorum:

Yorum Gönder