Bumerang - Yazarkafe
22 Mayıs ve Dolar - Basit Ekonomi

22 Mayıs ve Dolar

Ekonomi şu an çalkantılı bir dönemden geçerken herkesin aklında bir soru var. 22 Mayıs'da yeni başbakan belli olduğunda Dolar'daki yükseliş durur mu?
Bu konuya değinmeden önce naçizane bir yorumumu bildirmek isterim. Tabii ki Türkiye demokrasisinde vatandaşlar partiye oy veriyor. Fakat parti başındaki insanlardan oluşuyor. Bizim oy verdiğimiz bir partinin kadrosunun değişmesi ise çok ucu açık ve suistimale hazır bir durum. İnsanlar Ahmet Davutoğlu'nu beğenmişlerdi. Onun için bir çok propaganda yapılmış ve kendisi halka tanıtılmıştı. Fakat şimdi Ahmet Davutoğlu kadar tanımadığımız bir insanın Başbakanlığa deyim yerindeyse tepeden inmesi kötü bir durum. Açıkçası böyle bir durumda halkın rızasından pek de söz edemeyiz.
Peki bu durumun ekonomiye etkisi olabilir mi? Tabii ki olabilir. Bu durumlarda yatırımcı biraz daha sabit kalmayı seçebilir. Tabii ki AKP Hükumeti de bu durumu sübvanse edecek bağlantılar ve girişimler yapacaktır. Fakat bu beklenenin altında kalabilir.
Kesin bir tahmin de bulunulması gerekirse 22 Mayıs sonrası bir müdahale sonucu Dolarda belli bir düşüş olacaktır. Fakat seyreden ekonomik ve siyasal durumda bu desteğin arkası gelmez ise doların yükselişi devam edebilir.



Google Plus ile Paylaş

Kısaca: Tartar

Panelde şablon düzenle deyip, bu satırı aratarak buraya kısaca hakkımda yazısı yazabilirsiniz.
    BLOGGER YORUMLARI
    FACEBOOK YORUMLARI

0 yorum:

Yorum Gönder