Bumerang - Yazarkafe
Yeni Dönem ve Gelecek Ekonomi - Basit Ekonomi

Yeni Dönem ve Gelecek Ekonomi

Beklenen kongre yapıldı ve hepimizin beklediği aday olan Binali Yıldırım AKP Genel Başkanı seçildi. Önceden bu açıklamaların ve bizi şaşırtmayacak kararın, piyasalarda daha fazla belirsizlik yaşanmaması için yapıldığı da söylenebilir. Siyaset ve ekonominin iç içe olduğu ülkemizde her adımı önceden hesaplamak ve sonuçlarını dikkate almak gerekiyor.
Binali Yıldırım'ın ilk sözü ise " En önemli iş fiili durumu yasal hale getirmektir. Cumhurbaşkanım size söz veriyorum sevdan sevdamız, yolun yolumuzdur." oldu. Buradan da başkanlık sinyalleri verilmiş oldu.
AKP kabinesinde 6 bakan ve 8 milletvekili dışarıda kaldı. Köklü bir değişim söz konusu. Bu da AKP'nin yeni bir döneme girdiğini gösterir. Bu da tabii ki Türkiye ekonomisini ve piyasaları etkileyecek bir şey.
Doları Cuma günü bıraktığımız 2,98 sınırında bulduk. Güne ani bir çıkış ve ardından inişle başlyan dolar şu an 2,97 de. Bu bantta çapasını atmış durumda. Fakat hassas bir çizgide. Doların her an 3,00 sınırını geçmesi muhtemel. FED piyasalara faizi arttırma mesajını vermiş durumda. Sessiz sakin bir mücadelenin içinde olduğu aşikar olan dolar ilerleyen günlerde bizi çok şaşırtabilir.
Altın ise dolardaki yükselişten nasibini almış ve düşüşe geçmiş durumda. Mevsiminden faydalanan Altının, dolar önünde nasıl bir yol izleyeceği muamma. Ama kaynaklar sabitleneceğini gösteriyor. Altında son fırsat geçtiğimiz günlerdeki rekor çıkıştı. Şu an Altın yatırımcısının alternatiflere yönelmesi gerekebilir.
Hiç bahsedilmeyen Euro kuru ise şu an güvenli bir liman. Doların artışından kendine nasip çıkararak 3,34 sularında seyrediyor.
Tüm bu olanların bize gösterdiği TL nin dünya ekonomisinde gerilemesidir. Daralmış bir ihracat bunun tek sebebidir. İnşaatta yapılan yatırımların üretim ve üretim teknolojilerine dönüşmesi gerekmektedir.
Google Plus ile Paylaş

Kısaca: Tartar

Panelde şablon düzenle deyip, bu satırı aratarak buraya kısaca hakkımda yazısı yazabilirsiniz.
    BLOGGER YORUMLARI
    FACEBOOK YORUMLARI

0 yorum:

Yorum Gönder