Bumerang - Yazarkafe
Avrupa vizesi, Döviz, ve Yeni Anayasa - Basit Ekonomi

Avrupa vizesi, Döviz, ve Yeni Anayasa

Türkiye gündemi an be an gelişen ve ne olacağı önceden hesaplanamayan bir gündem. Gerçek şu ki bu tempoya alıştıktan sonra başka bir ülkede sıkıla bilirdik bile.
Avrupa vizesi için Haziran ayından emindik. hükumet düzenlemelerini yaptı, bir sürü Suriyeli vatandaş BM ve AB ile müzakereleri sonunda Türkiye'ye alındı. Fakat Vize muafiyeti Sonbahara kaldı. Bahsi geçen bir 3 milyon avro vardı. O konuda da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan en son "Verecekseniz verin, vermeyecekseniz yolumuza devam edelim." şeklinde bir yorum yaptı. Bu yorumdan salarım Suriyelileri gibi bir şeylerde çıkıyor.
Tüm bu gelişmelerin yanı sıra AKP eğer olağanüstü kongresini atlatırsa hemen yeni anayasa çalışmalarına başlayacak. Açıkçası bu belirsiz değil gayet adımları önceden belirlenmiş bir durum. Fakat halk daha bu konuda yeterince bilgilendirilmiş değil. Dış sermayede bu konu hakkında bilgisiz, habersiz.
Bu yüzden yatırımlar geciktiriliyor. Yeni Anayasa 'nın genel hatları belli fakat değişecek şeylerin yatırımcıyı ne yönden etkileyeceği belli değil. Bunlar daha hesaplanmadı. Dolar şu an 2,95 ten işlem görüyor. Avro ise 3,37 de seyrediyor. Altının yaz öncesi yükselişi zaten tahmin edilebilir bir şeydi. Fakat geçmiş yıllara oranladığımız zaman müthiş bir artış var. Altın bu sene yatırımcısına gerçekten çok iyi kazandırdı. Avrupa Parlementosu ile yaşanan vize muafiyeti gecikmesi avroyu biraz etkileyebilir. Fakat Doların bambaşka bir durumu söz konusu. Şu an avro istikrarlı bir şekilde ilerlerken Doların büyük sıçrayışları ve ani inişleri söz konusu. Anlık Dolar alışverişlerinde çok karlı alışverişler dönüyor.
Peki risksiz yatırımcı ne yapacak? Risksiz yatırımcı biraz son zamanın trendinden çıkacak. Devlet Senet Tahvil ve Bonolarına yönelecek. Artık doları kaçırmış, altını kaçırmış yatırımcı için bir şans var ise; o da bu aşamada Devlet tahvil ve bonolarıdır.

Google Plus ile Paylaş

Kısaca: Tartar

Panelde şablon düzenle deyip, bu satırı aratarak buraya kısaca hakkımda yazısı yazabilirsiniz.
    BLOGGER YORUMLARI
    FACEBOOK YORUMLARI

0 yorum:

Yorum Gönder