Bumerang - Yazarkafe
La sesi - Basit Ekonomi

La sesi

Telefon ahizesinden gelen ses var ya... İşte o La sesidir. Telefon kullanımının ilk yaygınlaşmaya başladığı dönemlerde o ses yoktu. Hattın diğer ucunda ne olduğu hakkında insanların hiç bir fikri yoktu. Bu sorunu bir ses çözebilirdi. Herhangi bir ses. Fakat bir sorun daha vardı. Asıl sorun...
İnsanlık şu an karşısındakinin yüzünü görmeden konuşacağı ilk deneyimleri yaşıyordu. Halen daha bu problem sürer insanlar arasında. Telefon da konuşmaktan nefret edenler vardır. Sessizliğe doğru konuştuğunu düşünenler. Bu stres insanları bu icattan soğutuyordu. Hal böyle olunca imdada La sesi yetişti. İnsanı en çok rahatlatan ses.
Doğu müziğinde notalar Do, Re, Mi, Fa, Sol, La, Si ve Do şeklindedir. Batı müziğinde notaların ismi yoktur. Notalara harfler adanmıştır. Bunlarda A, B, C, D, E, F, G şeklindedir. İnsanın aklına ilk A nın Do ya denk geldiği  düşüncesi geliyor. Oysaki bu doğru değil. A, La notasına denk geliyor. Yani alfabenin ilk harfi, başlangıç La notasına atfedilmiş.
Peki La nedir? Evet gerçekten bizi rahatlatır. La sesi her insanın ses aralığında ortak olarak bulunan sestir. La çok hüzünlü ve çok neşeli bir şeydir.
ASlında La...
İnsanın ana rahminden çıkarken attığı çığlığın, ilk haykırışın sesidir. Başlangıçtır. Her insanın ortak notasıdır.
Müziğin doğaya uyumudur La...
La sesi...
Yeni doğmuş bebeklerdir...
Google Plus ile Paylaş

Kısaca: Tartar

Panelde şablon düzenle deyip, bu satırı aratarak buraya kısaca hakkımda yazısı yazabilirsiniz.

1 yorum:

  1. yeni yılın ilk yazısını da böyle güzel bir konuda yazmış oldum...

    YanıtlaSil