Bumerang - Yazarkafe
2016 Yazı ve Beklenen Ekonomi - Basit Ekonomi

2016 Yazı ve Beklenen Ekonomi

Bugün de herkese güzel bir gün dilerim. Açıkçası bu blogta en çok dikkat ettiğim konu yalınlık ve direklik oldu. Bilgi almak için okuduğum gazetelerde o uzun uzun yazıların arasında aradığım cevapları bulamamış olmam kendi kendime böyle bir platform yaratma ihtiyacı duyurdu. Ve gittikçe bundan zevk almaya başlıyorum.
Bugün yani 10.05.2016; Kilise yine füzelerin düştüğü, Nusaybin'de 60. gün sokağa çıkma yasağı olduğu, Doların yükselişler ile ekonomiyi sarstığı bir gün. Şu an itibari ile dolar 2,94 seviyesinden işlem görüyor. Ayrıca Siyasette bir belirsizlik var. Başbakan koltuğu için yeni adayı öğrenmemize 12 gün var. 
Amerika'da da durum buna benzer. Şu an seçim yarışları sürüyor. Donald Trump'ın çok destekçisi olduğundan bahsediliyor. Yanılmış olacaksam da göze alıyorum. Donald Trump bu seçimi kazanamayacak. Seçim çok önceden Hillary Clinton'a bırakılmış durumda. Ted Cruz'un bile bu sebeple çekildiğini düşünmekteyim. 
Gelelim her zaman konumuz olan ekonomiye. Bu durum ve havadisler içerisinde bakalım ekonomi nasıl şekillenecek. Öncelikle 2016 yazında Türkiye piyasasının daralacağını düşünüyorum. İktidarın bu aşamada ekonomiyi rahatlatacak yeni bir sektör veya yeni bir akım yaratması gerekecek. Aslına bakarsanız iktidar bu konuda başarılı. Fakat benim aklıma gelmiyor. Umarım onların aklına geliyordur. 
Dolar düşecek diye beklenirken önceki yazılarımda da belirtmiş olduğum sebeplerden tekrar bir yükselme söz konusu. Yavaş yavaş yılın ikinci yarısını da girerken doların daha artacağını düşünüyorum. Ama asıl korkum Amerika'daki seçimlerin sonuçlanması ile başlıyor. Yani Eylül ayında...
Dolar yatırımcısı ani yükselmelerden çok istikrarlı bir yükselmeyi baz alarak yatırımını bekletmeli. Bu süreçte 15 Haziran'da olacak FED toplantısının bile şu an ki doları etkileyemeyecek olduğunu düşünmekteyim. 


Herkese iyi günler dilerim. 
Google Plus ile Paylaş

Kısaca: Tartar

Panelde şablon düzenle deyip, bu satırı aratarak buraya kısaca hakkımda yazısı yazabilirsiniz.
    BLOGGER YORUMLARI
    FACEBOOK YORUMLARI

0 yorum:

Yorum Gönder