Bumerang - Yazarkafe
Alkol oyunları (1) - Basit Ekonomi

Alkol oyunları (1)

Eğlenceye samimiyet ve içtenlik katan yegane unsur olan alkol -ağızdan normal yollarla alındığı sürece- vazgeçilmez bir unsurdur. Bu yazıda bu eğlenceli ortamı ve alkolü birleştiren alkol oyunlarını okuyacaksınız. Sizin için seçme yaptığım birkaç alkol oyununu yazdım. Sap sap değilde kızlı erkekli güzel ortamlarda oynamanız dileğiyle...
1.Köprü
Gerekenler: 1 adet iskambil destesi, 2 veya daha fazla insan
İçki türü: Şat bardağında bira veya şatlık herhangi bir içki.

Öncelikle deste kağıdından 10 kartı yüzü kapalı bir şekilde köprü gibi diziyoruz. Bu anlaşılacağı üzere bizim köprümüz. Oyunculardan biri ilk kartı çekiyor. Eğer kart 2 ve 10 arasında ise çekmeye devam eder. Eğer vale çekerse 1, kız çekerse 2, papaz çekerse 3, as çekerse 4 şat atar. Şat atıldıktan sonra atılan şat kadar köprüye  kart eklenir. Biz arkadaşlarla sadece vale kız papaz ve as ile oluşmuş bir deste ile oynamıştık. Öyle olmuyor. oturup içiyorsun heyecanı kalmıyor.

2.Sıçtın Mavisi
Gerekenler:Bir adet bardak, bir adet sürahi, fasulye, bezelye veya bocuk gibi atılabilecek bir şeyler, 2 takım.
İçki türü: Bira yada

Oyuncular 2 takıma bölünür. Bira sürahiye doldurulur. Atmak için seçilmiş cisim bardağa atılmaya başlanır. Bardağa cismi sokan grup karşı taraftan birini seçer. Sonra yenilen grup sürahiden içebileceği kadarını içip gerisini seçilene bırakır. Seçilen son kalan miktarı bitirmek zorundadır. Ardından kendini sıçtın mavisinin berraklığına bırakır.


3. Sen susta gözlerin konuşsun
Gerekenler: Herkese yetecek kadar bardak ve 6 veya daha fazla insan
İçki türü: fark etmez.

Oyuncular bardaklarına içkilerini doldurur ve bir çember oluştururlar. Sonra bir kişi 'Bir' diyerek oyunu başlatır. Ardından '2' der başka bir oyuncu ve bu böyle gider. Fakat ne zaman ki iki veya daha fazla kişi aynı anda bir sayıyı söylerlerse içkilerinden içerler. Aynı şekilde sırayı karıştıranlar da şaşırmış durumundadırlar. Gidilebildiği kadar gidilmeye çalışılır. Bizim rekorumuz 37. Kolay gibi gözükse de 37 ye geldiğimizde 6. birayı açmış ve artık önümü göremiyor durumdaydım.

4. Bir kapak olmaz
Gerekenler: Herkese yetecek kadar bardak ve 4 veya daha fazla insan
İçki türü: Fark etmez.

İçkiler bardaklara doldurulur ve çember kurulur. Herkese bir rakam verilir rakamlar artık isim mahiyetindedir. Dialoglar tam şekilde söylenmelidir.
Dialog:
1 nolu oyuncu- ektim biçtim tarlaya 2 kapak olur.
2 nolu oyuncu- 2 kapak olmaz
1 nolu oyuncu- Kaç kapak olur
2 nolu oyuncu- herhangi bir başkasının numarasını söyleyerek o kadar kapak olur der. dialoglar devam eder.
mesela
2 nolu oyuncu- 4 kapak olur.
4 nolu oyuncu- 4 kapak olmaz
2 nolu oyuncu- kaç kapak olur... sürer gider. fakat burada asıl nokta oyun kızışmaya başladığında 2 nolu oyuncu deyip 4 noluya bakmanız yada 3 nolu derken elinizle 1 noluyu dürtmeniz, göstermeniz gibi şaşırtıcı olaylar yapmanız. Şaşıran içkisinden derin bir yudum alır.
Yazının devamı gelecektir.
Google Plus ile Paylaş

Kısaca: Tartar

Panelde şablon düzenle deyip, bu satırı aratarak buraya kısaca hakkımda yazısı yazabilirsiniz.
    BLOGGER YORUMLARI
    FACEBOOK YORUMLARI

0 yorum:

Yorum Gönder